zondag 8 januari 2017

Cirkel op de muur

Ik krijg heel vaak de vraag hoe ik de cirkel bij ons op de muur heb geschilderd. Dus vandaag een blogpost over het maken van een cirkel op je muur.

Het is eigenlijk heel makkelijk om te doen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een spijker, draad (zo lang als de helft van de gewenste diameter van de cirkel), een potlood, kwast, verf in de gewenste kleur en een vaste hand of flexibele tape. Ik heb zelf de tape niet gebruikt en heb er ook verder geen ervaring mee.

Bekijk eerst hoe groot je de cirkel wilt hebben en op welke hoogte hij moet zitten. Knip een stuk touw van de helft van de gewenste diameter. Bij ons is de cirkel 116 cm. Ik heb dus een stuk touw gebruikt van iets meer dan 58 cm. Houd met de lengte van het touw rekening met de knoopjes voor de spijker en het potlood. Zet dan een stipje op de muur waar het midden van de cirkel moet komen. Bij ons ons is dat op 130 cm van de vloer gemeten. Sla een klein spijkertje in de muur en maak hier het ene uiteinde van het touwtje aan vast en aan de andere kant van het draad maak je het potlood vast. Zorg ervoor dat het touwtje recht gespannen tussen het potlood en het spijkertje zit en zo trek je heel gemakkelijk een circel op de muur. Zorg er wel voor dat het touwtje constant gespannen is, anders wordt de circel niet rond. Neem er gewoon even de tijd voor. Het hoeft niet snel, maar wel goed. Druk het potlood niet te hard aan! Zeker bij een lichte kleur verf blijf je dit zien. Een dun licht zichtbaar lijntje is genoeg. Op de site van flexa staat een stappenplan met foto's
Ik heb zelf vervolgens, zonder tape en dus uit de losse pols, de rand van de cirkel met een ronde kwast en de gewenste kleur verf nagetrokken. Vervolgens heb ik de cirkel voorzichtig met een klein muurverfrolletje ingekleurd.

Bij Suuz

Bij Suuz

Bij Suuz

Ondertussen is de circel al gewisseld van kleur. Hij was zoals je ziet eerst groen en nu zacht roze.  Ik heb er zelf een tekst in geplakt met muurstickers van vtwonen.
Bij Suuz

Bij SuuzMocht jezelf aan de slag gaan en heb je een instagram account. Tag dan @bijsuuz in je bericht. Ik ben namelijk heel benieuwd naar het eindresultaat!

Liefs Suuz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 opmerking:

  1. Goed en eenvoudig idee van die cirkel! Waar zijn die toffe dozen met stippen van?

    BeantwoordenVerwijderen


Back to Top