vrijdag 9 juni 2017

Onze witte vloer

Voordat wij ons huis twee jaar geleden kochten droomde ik al van een witte houten vloer. Op mijn vorige oude blog heb ik er al een keer een post over geschreven. Met plaatjes van Pinterest waarop prachtige interieurs met wit houten vloeren staan.

En toen kwam ons nieuwe huis. Met een oude houten vloer. Helemaal beschadigd en donkerbruin, maar ik keek er doorheen en zag een mooie witte houten vloer voor mij. En nadat het sloopwerk was gedaan en we de boel weer opgebouwd hadden is mijn vader begonnen met het schuren van de vloer. Zowel boven als beneden hebben we hem helemaal kaal geschuurd met een grote machine. Wat een werk, maar wat een resultaat. Nadat ook de stukadoor de deur uit was en de stuc droog. Ben ik begonnen met het schilderen van de vloer.  Eerst drie lagen  grondverf en daarna nog drie lagen trapverf van Histor en een blanke lak.  Ik koos voor de trapverf, omdat ik daar goede recensies over gelezen had. Ook zei iemand mij dat ik de vloer moest aflakken om beschadiging tegen te gaan. Ik heb toen gekozen voor een blanke lak. Express op waterbasis om vergeling tegen te gaan. En wat denk je? Na nog geen twee maanden was mijn hele vloer beschadigd en vergeeld. Oh wat baalde ik. Ik heb er een jaar tegenaan gekeken en toen kon ik het niet langer aanzien. Ik heb toen besloten om de vloer opnieuw in de verf te zetten.

Na het hele jaar research gedaan te hebben naar het wit schilderen van een houten vloer durfde ik het opnieuw aan. Ik kwam via Instagram terecht bij verftechnieken.nl. Daar verkopen ze schellak. Een laksoort wat gebruikt kan worden als primer, sealer en afwerking. Het houdt vergeling, bloedend hout, vlekken, etc. tegen en bindt het in zodat het niet door de witte verf heen komt. Ook kwam ik via instagram terecht bij Woca Denmark Floorpaint. Daar hebben ze een spier witte vloerverf die je met een speciale verharder kan mengen om een sterke en slijtvaste toplaag te maken.

Dus alle spullen ingeslagen en aan de slag gegaan. Hele vloer licht opgeschuurd, in de schellak gezet, drie lagen verf met verharder aangebracht en geseald met nog een laag schellak.

Bij Suuz

Bij Suuz

Bij Suuz

Bij Suuz


En tot op de dag van vandaag ziet het er nog keurig uit. Oké hier en daar een kras, maar dat houdt je niet tegen met twee kleine kinderen, het strand om de hoek en een huis in de steigers.

Bij Suuz

Mocht je nou zelf aan de slag willen gaan. Begin dan met het ontvetten van de vloer met bijvoorbeeld ammoniak verdund met water. Vergeet  niet om tussen de schellak en de vloerverf  nog twee lagen witte grondverf aan te brengen. Ik heb dit niet gedaan, omdat er in principe al een witte laag onder zat van de eerste keer schilderen. En tussendoor elke laag weer licht opschuren voor een betere hechting.

Liefs Suuz


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Back to Top