zaterdag 26 augustus 2017

Mini slaapkamer make over

Bij de meeste mensen die mij op Instagram volgen is het bekend dat ik regelmatig de kwast pak om een muurtje van een nieuw kleurtje of printje te voorzien. Mijn man werd er in het begin knetter gek van. Maar tegenwoordig kijkt hij er niet meer van op. Ik vind het gewoon heerlijk om te veranderen en nieuwe dingen uit te proberen. Zo ook de afgelopen twee dagen.

Al een tijdje staat er een half blik Setting plaster van Farrow and Ball bij ons in de kast. Een paar maanden geleden schilderde ik de muur van de woonkamer in de kleur Setting plaster. Dit is terug te lezen in deze blogpost. Na een paar dagen vond ik het toch te heftig en besloot ik om de muur weer te schilderen in de kleur damp van Histor.

Toch bleef de kleur Setting plaster in mijn hoofd spoken, omdat ik het wel gewoon een super mooie kleur vind. En gisteren kreeg ik ineens het idee om hem in de slaapkamer te gebruiken. En dan niet op de hele muur, maar in een vlak. Zoals je op de foto's kan zien hebben we boven ons bed een soort van vide in de nok. Het vloertje van de vide loopt boven de deur door wat zorgt voor een plafond boven de deur. In het vooraanzicht van de muur zie je dus een dunne strook van ongeveer 10 cm die aansluit op de muur. De twee keer dat ik de muur schilderde vond ik het moeilijk om te bedenken of die strook  nou mee geschilderd moest worden of niet. Beide heb ik geprobeerd en beide vond ik niet mooi staan. En gisteren kreeg ik ineens het idee om een strook vrij te houden zodat het stukje niet mee geschilderd hoeft te worden en toch een geheel vormt met de rest. Ook had ik niet meer voldoende verf om de gehele muren te schilderen. Zo kwam ik op het idee om de muur tot de helft te schilderen. Een soort van vlak.

Bij Suuz

Bij Suuz

Omdat de muur antraciet was heb ik alles eerst twee keer gewit. Ik was bang dat de kleur Setting plaster anders niet mooi zou uitkomen. Nadat alle verf droog was heb ik met schilders tape de vlakverdeling gemaakt en geschilderd met Setting plaster.

Bij Suuz
Bij Suuz


Het resultaat is een totaal andere slaapkamer met een frisse look. Niet te heftig en iets origineels. Het past prachtig bij de rest van de spullen en meubels die al in de slaapkamer stonden.

Bij Suuz
Nu alleen nog inbouwkasten maken en plinten plakken en dan is ook onze slaapkamer zo goed als af. En misschien een bedombouw van wit steigerhout. Zie je.... daar ga ik alweer.

Liefs Suuz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 opmerking:


Back to Top