zondag 24 december 2017

Kersttafel

Wat de kerst sfeer helemaal afmaakt is natuurlijk een mooi gedekte kersttafel. Vorig jaar heb ik mij daar helemaal niet mee bezig gehouden. Ook omdat we gingen gourmetten en er eigenlijk meer ruimte op tafel voor eten nodig was dan voor decoratie en door al dat spetterende vet wordt je tafelkleed ook nog eens verpest. Dit jaar vieren we samen met mijn ouders, broertje en schoonzusje kerstavond. We hebben besloten om allemaal een gang te maken. En zo'n driegangendiner vraagt natuurlijk om een mooi gedekte tafel.

Met de nodige inspiratie van pinterest ben ik vanmiddag aan de slag gedaan. Ik had een tafel in gedachte die net als de rest van onze kerstdecoratie wit met een beetje groen is. En met een vleugje goud om het nog iets feestelijker te maken. Bij de Hema vond ik een betaalbaar wit tafelkleed en witte servetten met gouden sterren. Wat heel hoog op mijn kersttafel wishlist stond is goud bestek. Maar aangezien ik dit jaar toch al aardig wat geld aan kerstdecoratie gespendeerd heb heb ik het gouden bestek achterwege gelaten. Bij de supermarkt kocht ik voor een prikkie een bos eucalyptus en een bakje rozemarijn om de tafel mee te decoreren. De dennenappel kandelaars zijn van Sostrene Grene.

Bij Suuz

Bij Suuz

 En wat er niet mag ontbreken op een kersttafel bij Suuz thuis is natuurlijk een kleine diy. Van kartonnen briefkaartjes maakte ik naam bordjes. Met een fineliner  schreef ik voor iedereen een naamkaartje. De gaatjes in het kaartje maakte ik met een perforator. Door de gaatjes stopte ik een takje rozemarijn. Het is een hele simpele diy, maar wel met een groots effect. Ik vind dat de naamkaartjes de gedekte tafel helemaal af maken. Het is net even dat puntje op de i.


Bij Suuz

Bij Suuz
Bij Suuz

En zeg nou zelf. De tafel past toch perfect bij de rest. Heerlijk dat kerstsfeertje. Zal wel even wennen zijn als volgende week alles weer opgeruimd moet worden. Maar zo ver is het nog niet. Eerst lekker kerst vieren en genieten van alle gezelligheid. Ik wens jullie dan ook een hele fijne kerst en alvast een spetterend uiteinde.

Liefs Suuz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Back to Top