zaterdag 24 maart 2018

Rondje interieur vragen 2.0

Daar zijn we weer na een maandje niks van mij gehoord te hebben op mijn blog. Zoals ik al aangegeven had op instagram is het weer eens tijd voor een rondje interieur vragen. In een post vroeg ik aan jullie of er nog vragen zijn over ons interieur die jullie graag beantwoord zien. En die zijn er! 

Waar heb je de witte kast gekocht? 

De kast is van Gigameubel.nl en heet industriële vitrinekast Big wit. Het is echt één van mijn favoriete meubelstukken in ons huis geworden. Hij is gemaakt van metaal wat hem lekker zwaar maakt. Ideaal met twee kids die er zo nu en dan nog weleens tegen aan botsen. 


Bij Suuz

Bij Suuz

Welke kleur heeft  de cirkel op de muur ?

De kleur is Setting Plaster van Farrow and Ball. Ik heb er wel nog een scheutje extra wit aan toegevoegd zodat hij net wat zachter werd en iets beter matcht met de rest van de roze accessoires. Mocht je willen weten hoe je zo'n cirkel op de muur maakt klik dan hier. 

Welke kleur grijs hebben jullie op de muur achter de bank?

De kleur grijs die nu op de muur achter de bank zit is damp van Histor. Echt een aanrader als je op zoek bent naar een mooie zachte grijs kleur. Deze kleur grijs neigt niet naar groen of paars, maar is echt grijs. De lambrisering in de gang bij de trap is er ook mee geschilderd. Dit is één van de weinige kleuren op de muur die ik niet binnen no time zat ben. Niet alleen omdat het een neutrale kleur is, maar ook omdat hij lekker mee kleurt met het licht. En omdat hij echt grijs is en door zijn zachtheid toch warm oogt ondanks dat het een koele kleur is

Waar heb je het vloerkleed gekocht?

Het kleed heb ik online bij vloerkledenloods.nl gekocht. Het is de Infinity Quiet Grey. Door zijn lichtgrijze kleur is hij wel aardig snel een beetje smoezelig. Een goede tip is om hem meteen na aankoop in te sprayen met een waterafstotende spray van bijvoorbeeld de action. Mocht je er dan iets van rode wijn of koffie op morsen dan blijft het op het kleed liggen in plaats van dat het erin trekt. 

Bij Suuz

Bij Suuz


Waar heb je de bordjes gekocht en hoe hangen ze aan de muur?


De bordjes met de letters zijn van designletters en ook echt muurbordjes. De twee bordjes met stippen zijn van Xenos en het witte bord met hartje is van de Hema. Ik heb hem blanco gekocht en er een sticker opgeplakt van het plakletter alfabet van VTwonen waarmee ik ook de tekst in de roze cirkel heb gemaakt. De bordenhangers zijn van hobbywinkel Pipoos, maar hebben ze ook bij Dille & Kamille. Achter de borden van Designletters zitten speciale plakkers van Bordenmeer.nl

Hoe maak je het sfeervol met al dat wit?

Door het gebruik van pastel tinten en materialen zoals hout in combinatie met het wit zorgen voor een frisse, maar toch ook een gezellig en warm ogend geheel. En door het gebruik van zachte materialen zoals een kleed, vachtjes en kussens van rijke materialen zoals wol en fluweel. Frisse groene planten en een kleurrijke bos bloemen laten de boel ook opfleuren. Ik vind juist dat onze witte basis kleuren er laat uitknallen. En niet alleen kleuren, maar bijvoorbeeld ook de grote kist onder de cirkel. Doordat hij in contrast is met de rest wordt het een echte eyecatcher. 

Heb je de koffer op de kast zo gekocht?

De koffer op de kast is een koffer van marktplaats. Ik heb er nog veel meer waar onder oude koffers van Niels zijn overgrootmoeder. Super leuk omdat er een herinnering aan vast zit. Ik houd van persoonlijke items in huis. Net zoals de grote kist van Niels zijn vader. Ik heb de koffer wit geschilderd met grondverf. Het kan ook met krijtverf, maar ik had nog een pot grondverf staan. Let op wel op dat je verf op waterbasis gebruikt. Anders verkleurd hij geel. De stippen op de koffer zijn muurstickers die bij stickerop.nl te bestellen zijn. 


Bij Suuz

Zo dat was het weer voor dit rondje interieur vragen. Aangezien ik dit zelf ook een leuke rubriek vind en het ook wel makkelijk is om af en toe naar mijn blog te verwijzen in plaats van een super lange tekst te typen heb ik besloten om deze rubriek eens in het half jaar terug te laten komen. Dus mocht je nog andere vragen hebben stel ze dan gerust hieronder of stuur een privé berichtje en wie weet beantwoord ik jouw vraag in een volgend rondje interieur vragen.

Lief Suuz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 opmerking:


Back to Top