dinsdag 10 juli 2018

Mijn unieke diy voor Karwei

Een trend die je op het moment veel voorbij ziet komen is het underlayment kinderbed. Wat ooit begon met het ontwerp van het crisis bed van Piet Hein Eek is uitgebroeid tot een ruime keuze in bedjes gemaak van underlayment bij verschillende aanbieders. Ze zijn echt super leuk en stoer. En de toevoeging van zo’n houten bedje geeft meteen een warme uitstraling aan de kinderkamer. Wat iets minder is aan de bedjes is dat ze niet echt budgetproof voor iedereen zijn. En toen  Karwei mij vroeg om aan de slag te gaan met een eigen unieke diy wist ik meteen wat dat zou worden. Zo’n leuk underlayment bedje voor Tygo. Na wat inspiratie op gedaan te hebben op pinterest ben ik aan de slag gegaan met potlood en papier. Al snel had ik een ontwerp op papier staan. Iets wat niet precies op de bedjes van verschillende merken lijkt en wat niet alleen als bed gebruikt kan worden, maar ook als lekker plekje waar je bijvoorbeeld tussen de kussens een boekje kan lezen. En een pre voor mij was dat er ook een bedlade onder past zodat ik Tygo zijn Lego collectie onder het bed kan opruimen. En ook niet heel erg onbelangrijk een niet te moeilijk bedje om te laten zagen en zelf in elkaar te zetten. 

Karwei boodschappenlijstje:  


Ik zal jullie stap voor stap uitleggen hoe ik het bed gemaakt heb. Om te beginnen ben ik gewapend met foto’s van pinterest en mijn ontwerp op papier naar Karwei gegaan. 

Bij Suuz
Ik heb daar twee underlayment platen op maat laten zagen. Een voor en achterkant en twee zijkanten. De houten plaat voor de voorkant hebben wij thuis verder bewerkt. Met een mal van karton heb ik beide rondingen van de poten afgetekend op het underlayment. Met behulp van een decoupeerzaag zijn de poten uit de plaat voor de voorkant van het bed gezaagd. Het geheel is vervolgens in elkaar geschroefd. Het is verstandig om gaten voor te boren. Anders heb je kans dat het hout splijt. 

De hoeken aan de voorkant van het bed en de randen van het bed heb ik afgerond met een schuurmachine. Zo kan Tygo zich straks niet bezeren aan scherpe randjes. 

In de binnenkant van het bed zit op een hoogte van 30 cm aan beide kanten een panlat van 200 cm lang geschroefd. Daar komt straks de lattenbodem op te rusten. Voor extra stevigheid plaatste ik in elke hoek onder de panlat een hoekversterker.

Nadat het hele bedje in elkaar gezet is heb ik het afgelakt met kleurloze Rambo interieur pantser lak op waterbasis. Het blijft een kinderbed. Het is prettig om het bed te kunnen afnemen. En met een laklaagje wordt het hout beschermt en beschadigd het bed minder snel.

Tygo wil al heel lang een blauwe kamer, maar ik vind de meeste kleuren blauw niet zo mooi, te koel of te donker voor een kinderkamer. Ik wou liever ook geen hele muur een kleur geven dus besloot ik om een kleurvlak op de muur te schilderen. Ik ben voor de kleur Energizing Lake van Flexa gegaan. Een frisse, heldere blauwtint en een klein tikkeltje vergrijsd. Zelf vind ik deze kleur blauw ook prachtig matchen met de kleur van het underlayment.


Het geheel stylde ik o.a. af met een gerstekorrel plaid in de kleur petrol en een grijs donut kussen van Karwei.nl

En wat vinden jullie van het resultaat? Mocht je geïnspireerd zijn geraakt en zelf aan de slag gaan. Deel dan je unieke diy op instagram onder de hashtag #karweiXjij en maak kan op een cadeaubon ter waarde van €100,- Kijk voor de actievoorwaarden op karwei.nl/karwei-x-jij

Liefs Suuz

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Karwei. In mijn blogposts geef ik mijn persoonlijke en eerlijke mening. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er super mooi uit op de foto!
    Ik overweeg hem zelf ook te maken :-). Mag ik vragen wat voor een lade je hebt gemaakt/ gekocht voor eronder?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Afgelopen weekend dit bed gemaakt, wat een leuk ontwerp. Alleen de vraag, wat voor lattenbodem heb je erin gedaan?

    BeantwoordenVerwijderen


Back to Top