zondag 7 april 2019

Een nieuwe bank

Wat ben ik verliefd... al tijden op die mooie Fest banken. Maar eerlijk is eerlijk ze kosten wel wat. En helemaal wat ik in gedachte heb. En dat is niet erg, maar als je een huishouden hebt met een man die in klus kleren op de bank ploft, een dametje die haar drinkbeker overal laat slinger, een jongetje met pik zwarte handen en sokken van het buitenspelen en dan heb ik het nog niet over die twee katten met vlijm scherpe nagels gehad die af en toe de bank voor krabpaal aanzien. Dan vind ik het nogal een investering zo’n Fest bank. Dus ik ging opzoek naar iets anders. Iets betaalbaars wat niet jaren mee hoeft te gaan, maar wat wel een paar jaartjes kan overbruggen zodat die Fest bank er alsnog kan komen als de kindjes wat groter zijn en de katten opgevoed. 


Er waren dus een paar voorwaarden. Niet te duur, wasbare hoezen en een elementenbank of een driezitter en een eenzitter. En niet heel onbelangrijk, betaalbare bezorgkosten. Meestal reizen de bezorgkosten de pan uit naar Terschelling. Via verschillende aanbieders van betaalbare banken kwam ik dan toch bij Ikea terecht. Mijn voorkeur gaat uit naar een bank met brede armleuningen en lage pootjes zodat er in principe geen ruimte is onder de bank waar allemaal speelgoed onder verdwijnt. En dat vond ik in de Kivik van Ikea. Na een proefzitsessie in Ikea Groningen besloot ik om voor de driezitter te gaan. Op instagram viel mijn oog ook al een paar keer op het Kivik eenzit element. Helaas verkoopt Ikea de eenzitter niet meer. Mijn zoektocht ging dus verder op marktplaats. En wat een geluk! Vlak bij mijn ouders werd een Kivik eenzitter aangeboden voor een klein prijsje. Wel met de verkeerde kleur hoes, maar ook die is vast wel te vinden op Marktplaats. Het leuke van de Ikea banken is dat er ook verschillende aanbieders zijn met custom made hoezen voor  deze banken. Hoe leuk! Een niet heel originele bank in een wel heel origineel jasje. Van bloemetjes tot aan streepjes. Van wit tot aan kanarie geel of knalrood en van linnen tot aan leer. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een hoes van laten maken. Niet iets voor nu aangezien er toch wel een prijsje aan hangt, maar wel leuk om in gedachte te houden voor de toekomst. Zeg nou zelf een nude kleurige bank zou toch wel te gek staan in ons interieur! Voor nu houd ik het toch even bij veilig grijs.

 

Afgelopen vrijdag werd de bank afgeleverd. En hij staat nu alweer drie dagen te pronken in de woonkamer. Ik ben er helemaal blij mee. Onze oude bank was echt enorm en nam heel veel ruimte in. Zowel in de breedte als in de lengte. Doordat hij voor de kachel stond hield hij op veel warmte tegen. De woonkamer wordt nu sneller warm en voelt veel groter aan. De eenzitter hebben we nog niet neergezet. Helaas heb ik nog geen grijze hoes gevonden voor de eenzitter. Dus die zoektocht gaat nog even door. De driezitter staat nu nog op de plek van de oude bank. Ook dat gaat nog veranderen. Er komt namelijk nog een heel leuk diy project aan waardoor de opstelling van de woonkamer helemaal gaat veranderen. Wat dat gaat worden houd ik nog even voor mijzelf. 


Liefs Suuz


Deze blogpost bevat geen productplaatsing of reclame. En is niet in samenwerking met het genoemde bedrijf. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Back to Top