zondag 2 juni 2019

Groente en kruiden kweken met Elho

Weet je waar ik al een paar jaar van droom. Zo’n mini moestuin waar je verse tomaten uit kan plukken voor door je zelf geteelde sla. En verse kruiden kan knippen voor b.v een kopje muntthee. Dat lijkt mij echt geweldig. Alleen deze droom spat elk jaar weer uit elkaar al ik na een paar dagen kale of omgewoelde plantjes vind. En kruiden houden het ook niet zo vaak vol. Basilicum en peterselie verpieteren vaak al voordat ik het kan gebruiken voor een gerecht. Toen Elho mij vroeg of ik de tomaten pot en XL kweektafel met deksel uit de Green basic collectie wou proberen zei ik dus uiteraard ja. Afgelopen maand ben ik aan de slag gegaan met kruiden en een klein tomaten plantje.
Zo kan de beginnende, maar ook gevorderd kweker met behulp van de tomatenpot van Elho tomaten kweken. Het modulaire systeem groeit mee met de plant zodat je op iedere groeispurt voorbereid bent. Met de handige XL kweektafel kweek je op de ideale hoogte stekjes uit tot grote groente, fruitplanten en kruiden. Of het nu tomatenplantjes zijn, sla of basilicum, de moestuin op poten is groot genoeg om meerdere kruiden of planten in te kweken. Er zit een plastic kap bij met een ventilatieregelaar aan de bovenzijde. Hiermee regel jezelf de temperatuur en luchttoevoer en laat al je planten groeien in een mum van tijd.

Alle producten van Elho uit de green basic collectie zijn gemaakt van gerecycled kunstof. Ze zijn makkelijk te verplaatsen doordat ze licht in gewicht zijn. De UV filter zorgt ervoor dat ze in de volle zon gezet kunnen worden zonder dat de kleuren vervagen. Geen nood als je een pot per ongeluk laat vallen. De green basic collectie is onbreekbaar. En ook niet heel onbelangrijk is dat de collectie ook nog eens stylish verantwoord zijn. De Basic Green collectie bestaat uit drie verschillende kleuren : Living black, Lime groen en Blad groen. Ik ben, zoals je op de foto’s ziet, gegaan voor Living black. De elho kweeksystemen zijn niet alleen leuk voor jezelf , maar ook nog eens educatief voor kinderen. Hoe leuk is het dat ze op deze manier kunnen zien waar groente vandaan komt. En het proces van de groei zelf kunnen meemaken. Van zaadje tot op je bord. Het eten van groente is op deze manier natuurlijk nog veel leuker en lekkerder. En nu maar duimen dat we snel kunnen gaan genieten van verse tomaatjes en kruiden. Ik zeg kom maar op met die zon! 

Liefs Suuz 

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Elho. In mijn blogpost geeft ik mijn persoonlijke en eerlijke mening.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Back to Top