dinsdag 18 juni 2019

Van keuken naar werkkamer

Yes eindelijk kan ik hem jullie showen. Mijn eigen werkkamer met inbouwkast van oude luiken. Vier jaar heb ik moeten wachten tot er tijd en geld was om deze ruimte aan te pakken. Er waren gewoon andere dingen in huis die prioriteit hadden. En eerlijk is eerlijk er moest gewoon ontzettend veel gebeuren in deze kleine ruimte. Toen we het huis kochten zat hier de oude keuken. De keuken hebben wij door middel van een muur uitbreken verplaatst naar de andere kant van het huis. Zo ontstond er een grote open keuken. Veel beter dan zo’n pijpenla waar je je kont niet kan keren. Wat er wel geschikt was voor deze ruimte wist ik meteen. Een werkkamer met grote inbouwkast zodat ik eindelijk al mijn webshop spullen fatsoenlijk en overzichtelijk kwijt kan. Stukje bij beetje heb ik samen met Niels de ruimte aangepakt. Eerst alle keuken kastjes en apparatuur eruit gesloopt om vervolgens de leidingen om te leggen. Vorig jaar zomer kwam er een nieuw dak op. Afgelopen winter heeft Niels alles ge├»soleerd en in het gips gezet zodat de Stucadoor in het voorjaar aan de slag kon. Nadat alles strak in de stuc stond heb ik het houtwerk geschilderd en ben ik aan de slag gegaan met witte tegeltjes. Aan de overkant van bureau heb ik, zoals je op de foto ziet, de wand voor de helft betegeld met witte handvorm tegeltjes zodat we alle jassen en schoenen kwijt kunnen zonder dat de muur beschadigd. Ook al is dit mijn werkkamer het was toch ook echt een pre dat we hier een kapstok zouden maken aangezien de hal bij de voordeur te krap is voor een kapstok. We zijn meteen maar voor 2 meter aan kapstok gegaan aangezien iedereen hier aardig wat jassen, tassen en sjaals heeft. Boven de klapstok hangen twee zwart wit foto’s van de kinderen. Het is eigenlijk de bedoeling dat daar straks wit plak kurk komt zodat er een soort van super groot prikbord ontstaat waar ik o.a kleur stalen en inspiratie plaatjes aan kan ophangen voor mijn interieuradviezen. Het inbouwburau heb ik zelf gemaakt van Mdf wat ik in verstek op maat liet zagen. Ik schilderde het wit met een zijdeglans lak. De toffe wit metalen krukken met wit leren bekleding maken het hoekje van het bureau af. Ik kreeg ze aangeboden door By-crea.com en ik ben er nog steeds super blij mee. Het pronostuk van de ruimte is toch wel de inbouwkast! Hij is gemaakt van oude luiken die ik kocht bij een Brocante schuur. Ik ben uren bezig geweest met afbijt en een krabber om de verf eraf te krijgen voor het gewenste effect. De blaren op mijn handen waren het waard, want het is een plaatje geworden. Ik ben er zo blij mee. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik weer een boost kreeg om aan de slag te gaan met mijn webshop Bijsuuz.nl. Dat was ik even kwijt omdat het inpakken en bij elkaar zoeken van de pakketjes een tijdrovend klusje was, omdat ik niet alles op een vaste plek had liggen. Nu ligt alles mooi overzichtelijk bij elkaar en hoef ik de laptop alleen maar te openen en op het aanknopje van mijn printer te drukken en de verzendetiketten rollen de printer uit i.p.v. alles uit de kast tevoorschijn te moeten halen en te installeren. Geloof mij, dan ben je wel een half uur verder. En dan moet alles nog mooi ingepakt worden en een persoonlijk kaartje geschreven. Dus je begrijpt wel dat mijn zin ver te zoeken was om pakketjes klaar te maken. Maar die tijden zijn nu gelukkig voorbij! Ik ga weer met frisse moed verder.

Liefs Suuz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Back to Top