donderdag 11 juli 2019

Mijn diy woondroom

Woehoe wat ben ik blij dat ik dit item kan en mag delen met jullie! Mijn droom in huis... oke oke niet helemaal zoals ik het ooit in gedachte had, maar wel heel goed gelukt als zeg ik het zelf. Jaaa wij hebben een haard en niet alleen voor de sier, maar ook met echt vuur. Ooit ge├»nspireerd door Judith van Judithhome.nl met haar diy bio-ethanol haard ben ik  aan de slag gegaan. Helemaal alleen .. echt in mijn uppie heb ik mijn woondroom gerealiseerd. Het was bloed zweet en tranen en ik zal proberen jullie mee te nemen in mijn diy project. Ik ben uiteraard begonnen met een tekening. Omdat onze muren bestaan uit regelwerk met isolatie en gips was het wel even zoeken naar de juiste constructie. Uiteindelijk heb ik besloten om de basis constructie van de haard vast te zetten in de houten vloer en het regelwerk in het plafond. 

Bij de bouwmarkt heb ik een aantal houten balken gehaald die ik thuis op maat heb gezaagd. Met schroeven en L hoekstukken heb ik een rechthoekige stellage gemaakt. Dus een rechthoek van houten balken. Die heb ik tegen de wand op de juiste plek geplaatst en vervolgens zowel in het regelwerk als het plafond geschroefd voor stevigheid en stabiliteit. In de stellage heb ik aan de voorzijde een paar extra balken geschroefd om later de haard aan te kunnen bevestigen. Vervolgens heb ik underlayment platen, die ik op maat heb laten zagen met een uitsparing voor de bio ethanol haard, erop geschroefd. De haard heb ik bevestigd aan de binnenkant van de stellage voordat ik de laatste plaat aan de zijkant bevestigde. En zo staat er al een hele haard. Het enige wat er nog moet gebeuren is de afwerking. Is koos ervoor om er Friese witjes op te plakken, te voegen en af te kitten. Uiteraard kan je de haard ook gewoon schilderen. Ik zou dan wel voor mdf gaan i.p.v. underlayment. Dat geeft een mooier eindresultaat.


Ik zeg laat die herfstdagen maar komen! Zie je mij al zitten? Lekker onder een kleedje op onze 1 zitter naast een warm vuurtje met een kopje thee, een fijn woonblad en de pootjes omhoog. Nou ik wel! Het plaatje is af. En het plaatje is echt bijna af. Na 4 jaar is het einde in zicht. We zijn nu bezig met de overloop. Afgelopen week is hij in de stuc gezet en op een likje verf na en een kast is onze laatste ruimte zo goed als af. Oke er moet ooit een dakkapel opkomen, maar dat gaan we in de toekomst doen en heeft nu geen prioriteit. Op wat kleine afwerkklusjes na en drie kozijnen die een keer vervangen moeten worden hebben we gewoon het hele huis bijna helemaal zelf verbouwd in 4 jaar tijd. En hoe! Ik ben echt zo trots op ons. Van bijna geen klusser tot top klussers die samen een huis kunnen verbouwen. Ik zeg petje af en een diepe buiging voor onzelf! Ik zou het zo opnieuw doen... 


Liefs Suuz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Back to Top