dinsdag 20 februari 2018

Februari bloeiers

Voorzichtig laat de zon zich steeds vaker zien en worden de dagen langer. Als ik s’ochtends naar mijn werk vertrek is het gelukkig weer licht en fluit er hier en daar een vogeltje. Het geeft meteen een beetje een voorjaars gevoel. Ook al is het pas februari. Wat mij ook een echt voorjaars gevoel geeft zijn bloemen en bollen die uitkomen en in de bloei zijn. Wisten jullie wel dat er typische februari bloeiers zijn? Drie van deze februari bloeiers mocht ik een fijn plekje in huis geven. De Jasmijn, primula en de asbloem . Dit zijn dan ook de woonplanten van de maand februari. 

Om mee te beginnen meteen mijn favoriet van de drie de Jasmijn. De naam is afgeleid van het Perzische woord ‘yasmin’, dat ‘geschenk van God’ betekent Jasmijn staat symbool voor puurheid, eenvoud, bescheidenheid en kracht. De Jasmijn is een sierlijke klimmer die heerlijk ruikt. Toen ik de doos van de plant opende werd ik door de geur meteen weer terug gebracht naar Griekenland waar ons appartement vol hing met Jasmijn. De geur schijnt kalmerend en rustgevend te werken. Vandaar dat ik de Jasmijn een plekje op onze slaapkamer heb gegeven. 

Bij Suuz

Bij Suuz

Nummer twee is de Asbloem die meteen kleur en vrolijkheid aan je interieur geeft. Ze is in verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar. Haar naam heeft ze niet te danken aan haar heldere gekleurde bloemen. De naam komt door haar donzige blaadjes die aan de onderkant een grijzige kleur hebben. De asbloem heet officieel Senecio Cruentus en dankt haar betekenis aan haar volle bloemenkraag die staat voor bescherming. 

Bij Suuz

Bij Suuz
En woonplant nummer drie van de maand februari is de Primula. De Primula is afgeleid van het woord primus (eerste), omdat het 1 van de eerste bloeiers van het jaar is. Daar is ook de betekenis van de plant op gebaseerd. Deze plant staat voor een nieuw begin, groei en hoop. Door haar betekenis dus een mooie toevoeging aan een baby- of kinderkamer. De Primula bloeit helemaal op bij 12 tot 15 graden. Ze groeien in de bergen van het Noordelijk halfrond. Met haar bonte bloemen en stevige blaadjes geeft deze woonplant bergen kleur en optimisme aan het einde van de winter. 

Bij Suuz

Bij Suuz
Voor mij geven deze drie woonplanten van de maand februari meteen wat vrolijkheid en kleur aan het interieur. Iets wat we wel kunnen gebruiken na die grauwe maand januari. Mocht je wat meer info willen over deze februari bloeiers, neem dan een kijkje op de site van mooiwatplantendoen.nl 

Liefs Suuz

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Back to Top