zondag 28 oktober 2018

Ikea Algot systeem

Geen dag heb ik spijt gehad van de aankoop van ons huidige huis. Ik vind het heerlijk om er te mogen wonen en geniet er elke dag met volle teugen van. Zo trots al een pauw op alles wat we zelf verbouwd hebben aan ons huis en alles naar eigen smaak opnieuw hebben ingedeeld en ingericht. Als ik dan toch een nadeel van dit huis mag noemen zijn dat de iets wat kleine slaapkamers van de kinderen. Het vloeroppervlak is niet zo heel groot waardoor je creatief en slim moet omgaan met de ruimte van de kamers. Gelukkig compenseert het kleine vloeroppervlak zich met de hoogte van de plafonds die maar liefst op 3.5 M hoogte zitten.  Daardoor voelen de kleine kamers toch ruimtelijk aan.

Omdat er maar een kleine ruimte op de vloer beschikbaar is om te spelen wou ik voor Tygo graag een bureau hebben waar hij ook aan kan spelen en knutselen. Het enige nadeel van de meeste bureaus is dat er poten onder zitten en dus aardig wat ruimte op de vloer innemen. En omdat de kamers zo hoog zijn wou ik daar ook graag gebruik van maken. Mijn zoektocht begon dus naar een systeem met werkblad  wat aan de muur bevestigd kon worden zonder poten op de grond. Het liefste ook nog met extra planken of opbergmogelijkheden om zo slim mogelijk met de ruimte om te gaan. Via pinterest kwam ik al snel bij het Ikea Algot systeem terecht wat meestal als opbergsysteem voor bijvoorbeeld wasgoed en kleding gebruikt wordt. Het ideale van dit systeem is dat je het zo hoog en breed kan maken als je zelf wilt. Er is heel veel keuze in verschillende planken en rekken voor verschillende doeleinde.  


Wij kozen voor twee brede planken die als werkblad functioneren en drie smallere planken als opbergruimte voor o.a. dozen met knutselspullen en tijdschriftenbakken. Doordat je de planken makkelijk in hoogte kan verstellen groeit het systeem eigenlijk met Tygo mee. Als het bureau te laag wordt voor Tygo zetten we het in een paar tellen een stukje omhoog. Het Skadis pegboard kocht ik er ook bij. Het leuke van dit bord is dat je er verschillende dingen op kan klikken zoals bakjes, klemmetjes en een tijdschriften rekje. Zo creeer je een functioneel, maar ook stylish verantwoord opbergplekje voor kleine dingetje zoals potloden en pennen. Zelf heb ik een pileaplantje in het bakje op het bord gezet, omdat Tygo zijn kamer ook wel wat groen kon gebruiken. 

De wand heb ik een tijdje geleden al behangen met het gewilde en instagram famous ruiten behangtje van Karwei. Daar kocht ik ook de twee houten kapstokjes. De blauwe leren tekenpapierhouder kocht ik bij Indie Ish. In de toekomst wil ik links onder het bureau nog twee Algot steunen plaatsen waar bijpassende witte plastic bakken aan kunnen hangen zodat ook alle Lego en playmobile een vast plek heeft in Tygo zijn kamertje. Al met al is het volgens mij een fijn plekje geworden en ziet het er best wel Stylish verantwoord uit. Tygo is er in ieder geval heel erg blij mee en dat is het aller belangrijkste. Het is tenslotte zijn kamertje. 

Liefs Suuz 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Back to Top