woensdag 15 mei 2019

Aan de klus met Flexa Mooi Makkelijk Meubels

Onze salontafel is een oude munitiekist. De kist staat al zo’n drie jaar te wachten op een likje verf. Ooit heb ik er snel een kwast grondverf overheen geknald. Dit was eigenlijk een tijdelijke oplossing die een blijvende oplossing is geworden. Dus toen ik aan de slag mocht van Flexa met de nieuwe Mooi Makkelijk Meubel verf wist ik meteen wat er geschilderd ging worden.

De Mooi Makkelijk Meubel verf is kant en klaar en verkrijgbaar in 10 standaard kleuren. Het is ook mogelijk om lichtere of donkerdere kleuren te laten mengen in de Flexa mengmachine. De keuze voor de kleur maakte ik met de Mooi Makkelijk brochure van Flexa. Alle info over de verf vind je terug op de Flexa Mooi Makkelijk brochure, maar ook via deze link. Ik koos voor de verandering eens niet voor wit, maar voor Mooi Olijfgroen. De laatste tijd merk ik dat ik een lichte voorkeur voor groen i.p.v roze begin te ontwikkelen. Zo hebben de roze kussens al een paar keer plaats gemaakt voor groene kussentjes. Misschien komt het door de lente..geen idee. So green it is! 
Voordat we aan de slag kunnen met de Mooi Makkelijk Meubel verf moet er eerst ontvet worden. De volgende stap is het licht opschuren van het meubelstuk. Ik gebruikte hiervoor schuurpads. Liggen een stuk fijner in de hand dan zo’n schuurpapiertje. Vervolgens nog een keer ontvetten en reinigen. Grondverf is niet nodig met de Mooi Makkelijk Meubel verf, want deze verf is een grondverf en lak ineen. Nu ben je klaar om te gaan schilderen. De verf zit in een handige hersluitbare verpakking. Je trek de verpakking zo open door het lipje af te breken en de deksel op te tillen. 
Toen ik de deksel van de verf opende maakte ik een klein vreugde dansje. De olijf groene kleur is precies hetzelfde kleurtje als mijn favoriete kussentje. Een top match dus! En eerlijk is eerlijk de verf rolt heerlijk weg. Voor een top dekking heb ik de kist uiteindeljk twee keer geschilderd. Wacht wel even tot de verf echt goed uitgehard is zoals op de verpakking staat. Ik snap als geen ander dat je je meubelstuk snel op zijn plek wil zetten en wil afstylen, maar probeer toch even geduld te hebben tot de verf echt droog is. En zie hier het resultaat. Ik ben er super blij mee. Iets meer kleur in de woonkamer. Een super match met het rotan kleed en het lichtgrijs van de bank. Een fris ogend geheel. Voorheen zat de kist ook vol met kringen van lekkende drinkbekers. Ook dat is nu voorbij. De verf zorgt ervoor dat de kist makkelijk af te nemen is en blijft daardoor netjes. Een geslaagde klus! Dus mocht je ook nog een meubel stuk hebben staan en niet zo’n zin hebben in het hele riedeltje van kaalschuren, grondverf etc. dan kan ik jou ook zeker de Mooi Makkelijk Meubel verf van Flexa aanbevelen. Ik heb de volgende verfklus al in gedachte... alleen dan wel weer in mijn vertrouwde kleur wit!

Liefs Suuz Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Flexa. In mijn blogpost geef ik mijn persoonlijke en eerlijke mening.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Back to Top